'Koe in de wei hoort erbij' in het Nederlandse landschap

De koe hoort bij Nederland als het gaat om gezond voedsel, economie en fraai landschap. Nu de koeien weer naar buiten gaan, is dat voor LTO-vakgroep Melkveehouderij het moment om deze boodschap aan te dragen. 'We roepen melkveehouders op de trots op de koe te delen', vertelt vakgroepbestuurder Wilco Brouwer de Koning.

Onder toeziend oog van de koeien hing Brouwer de Koning donderdag het eerste spandoek op bij melkveehouder Pieter Seldenrijk in het Utrechtse Eemnes. De koeien en het spandoek zijn vanaf de snelweg te bewonderen. De vakgroep wil vierhonderd spandoeken via www.ltoledenvoordeel.nl/spandoek onder melkveehouders verspreiden. Dat gebeurt dan samen met enkele XXL-varianten naast snelwegen. De boodschap gaat tevens op brievenbusformaat naar beleidsbepalers.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer