Meer ruimte tot herinvesteren deelnemers saneringsregeling

Voor varkenshouders die meedoen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) is de toepassing van de herinvesteringsreserve verruimd. Dat zijn de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), LTO Nederland, Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB) en de Belastingdienst overeengekomen.

Meer+ruimte+tot+herinvesteren+deelnemers+saneringsregeling
© Twan Wiermans

Varkenshouders kunnen gebruikmaken van de ruimere toepassing omdat de Srv kan worden gezien als overheidsingrijpen. Bij staking van het bedrijf kunnen zij de verruiming benutten voor bijvoorbeeld omschakeling naar een nieuwe bedrijfsactiviteit.


Varkenshouders die meedoen aan de regeling om geuroverlast voor omwonenden te verkleinen, krijgen een subsidie voor het inleveren van de varkensrechten en een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Over de te ontvangen gelden hoeven deelnemers aan de Srv geen btw af te dragen. Wel moeten deze in de belastingaangifte worden opgenomen als resultaat.


Standaardantwoord

Het is de POV, LTO, VLB en de Belastingdienst niet gelukt voor alle vragen een standaardantwoord af te spreken. Voor de fiscale vragen over omzet-, overdrachts- en schenkbelasting is een visie opgesteld.

Is een antwoord wenselijk, dan kan het vraagstuk via vooroverleg aan de Belastingdienst worden voorgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer