Meer+ruimte+tot+herinvesteren+deelnemers+saneringsregeling
Nieuws
© Twan Wiermans

Meer ruimte tot herinvesteren deelnemers saneringsregeling

Voor varkenshouders die meedoen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) is de toepassing van de herinvesteringsreserve verruimd. Dat zijn de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), LTO Nederland, Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB) en de Belastingdienst overeengekomen.

Varkenshouders kunnen gebruikmaken van de ruimere toepassing omdat de Srv kan worden gezien als overheidsingrijpen. Bij staking van het bedrijf kunnen zij de verruiming benutten voor bijvoorbeeld omschakeling naar een nieuwe bedrijfsactiviteit.


Varkenshouders die meedoen aan de regeling om geuroverlast voor omwonenden te verkleinen, krijgen een subsidie voor het inleveren van de varkensrechten en een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Over de te ontvangen gelden hoeven deelnemers aan de Srv geen btw af te dragen. Wel moeten deze in de belastingaangifte worden opgenomen als resultaat.


Standaardantwoord

Het is de POV, LTO, VLB en de Belastingdienst niet gelukt voor alle vragen een standaardantwoord af te spreken. Voor de fiscale vragen over omzet-, overdrachts- en schenkbelasting is een visie opgesteld.

Is een antwoord wenselijk, dan kan het vraagstuk via vooroverleg aan de Belastingdienst worden voorgelegd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer