Drukte bij Belgische bloemenzaken na twijfel over sluiting

Bloemenwinkels en tuincentra in België mogen open blijven tijdens de nieuwe lockdown. Dat is woensdag tijdens het vervroegde coronaoverleg besloten. De twijfel over een mogelijke sluiting resulteerde in extreme drukte bij bloemenzaken. Dit meldt het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw (Vilt).

Drukte+bij+Belgische+bloemenzaken+na+twijfel+over+sluiting
© Vidiphoto

'Het was woensdag extreem druk. Mensen dachten dat het de laatste dag was en wij hadden 50 procent meer klanten dan gebruikelijk', vertelt Henk Philippo van bloemenketen Philippo Flowers dat vestigingen heeft in Antwerpen, Kalmthout, Ekeren en Geel.

Ook andere bloemenzaken in Vlaanderen werden woensdag druk bezocht, zegt commercieel directeur Sim Echelpoels van Euroveiling in Brussel. 'Uit vrees voor een mogelijke sluiting hebben consumenten uit een soort van hamstergedrag nog massaal inkopen gedaan.'


Goed jaar

Euroveiling kijkt terug op een goed jaar. 'In de eerste maanden van het jaar hebben we 10 tot 15 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode in 2019.' Volgens Echelpoels is dat toe te schrijven aan de hogere prijzen. De hogere bloemen- en plantenprijzen betekenen goed nieuws voor de Belgische sierteeltsector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer