Eric Pelleboer levert de mooiste uien

Akkerbouwer Eric Pelleboer uit het Flevolandse Tollebeek heeft dit jaar de Verkiezing van de Mooiste Bewaarui 2021 gewonnen.

Eric+Pelleboer+levert+de+mooiste+uien
© Fotografie Twan Wiermans

Pelleboer leverde volgens de vakjury het mooiste bakje uien aan van oogst 2020. Naast een bokaal wint de succesvolle uienteler een pak uienzaad van het winnende ras Hyfive en een geldbedrag. Op de tweede plaats eindigde uienteler Machielse uit het Brabantse Made met het ras Centro en op de derde plaats uienteler Habets uit Nagele in de Noordoostpolder.

Delphy organiseert de Verkiezing van de Mooiste Bewaarui elk jaar samen met Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) en Platform Nederlandse Uientelers. De Holland Onion Association (HOA) verzorgt de sponsoring. De prijsuitreiking vindt normaal plaats op de Themadag Uien van LNCN in Dronten. Die kon dit jaar vanwege de coronaregels niet doorgaan.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer