Eric+Pelleboer+levert+de+mooiste+uien
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Eric Pelleboer levert de mooiste uien

Akkerbouwer Eric Pelleboer uit het Flevolandse Tollebeek heeft dit jaar de Verkiezing van de Mooiste Bewaarui 2021 gewonnen.

Pelleboer leverde volgens de vakjury het mooiste bakje uien aan van oogst 2020. Naast een bokaal wint de succesvolle uienteler een pak uienzaad van het winnende ras Hyfive en een geldbedrag. Op de tweede plaats eindigde uienteler Machielse uit het Brabantse Made met het ras Centro en op de derde plaats uienteler Habets uit Nagele in de Noordoostpolder.

Delphy organiseert de Verkiezing van de Mooiste Bewaarui elk jaar samen met Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) en Platform Nederlandse Uientelers. De Holland Onion Association (HOA) verzorgt de sponsoring. De prijsuitreiking vindt normaal plaats op de Themadag Uien van LNCN in Dronten. Die kon dit jaar vanwege de coronaregels niet doorgaan.
Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer