Landelijke wedstrijd voor mooiste bewaarui 2020

Delphy organiseert op verzoek van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) en Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing van de mooiste bewaarui van 2020 (oogst 2019).

Landelijke+wedstrijd+voor+mooiste+bewaarui+2020
© Johan Wissink

Deelnemers aan de uienwedstrijd kunnen zich opgeven tot en met vrijdag 20 december. De verkiezing vindt plaats op de themadag uien van de LNCN, op woensdag 8 januari 2020 in De Meerpaal te Dronten.

Alle telers van bewaaruien in Nederland worden uitgenodigd hun beste uien voor te stellen aan collega's en aan de inkopers van de handel en de sorteerbedrijven. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de promotie, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit.

Topkwaliteit

De teelt van uien is voor veel akkerbouwers in Nederland een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Alle bedrijven die te maken hebben met de ui, van toeleveranciers, teeltbegeleiders tot verwerkers en consumenten, hebben baat bij een topkwaliteit ui.

Dat draagt bij aan een positieve positionering van dit prachtige gewas. Door het organiseren van een wedstrijd, waarbij die kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die het verdient. Delphy regelt het transport van de uien voor de deelnemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer