Waterschap+Hollandse+Delta+schakelt+over+op+zomerpeil
Nieuws
© Dirk Hol

Waterschap Hollandse Delta schakelt over op zomerpeil

De peilbeheerders van Waterschap Hollandse Delta schakelen deze week over op het zomerpeil. Op die manier zijn agrarisch ondernemers in het werkgebied van het waterschap verzekerd van voldoende water om gewassen goed te laten groeien.

Afhankelijk van het weer en de weersomstandigheden staan de peilen in het hele gebied van Hollandse Delta uiterlijk half april op het zomerpeil, waarbij het water hoger staat dan bij het winterpeil. Boeren die hun akkers willen beregenen, moeten dit dan minimaal 24 uur van tevoren bij het waterschap melden. Vervolgens doen de peilbeheerders hun best om te zorgen dat er voldoende water in de sloten staat.

Het verhogen van het water in de sloten gebeurt geleidelijk. Zo wordt onder andere schade aan de oevers voorkomen. De hoogte van het zomer- en winterpeil in elk peilgebied is in een peilbesluit vastgelegd. Het verschil tussen zomer- en winterpeil komt voornamelijk voor in het landelijk gebied in de Hoeksche Waard, Eiland van Dordrecht, IJsselmonde en op Goeree-Overflakkee. In steden en dorpen en op Voorne-Putten geldt over het algemeen gedurende het hele jaar een vast waterpeil

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer