Waterschap Hollandse Delta schakelt over op zomerpeil

De peilbeheerders van Waterschap Hollandse Delta schakelen deze week over op het zomerpeil. Op die manier zijn agrarisch ondernemers in het werkgebied van het waterschap verzekerd van voldoende water om gewassen goed te laten groeien.

Waterschap+Hollandse+Delta+schakelt+over+op+zomerpeil
© Dirk Hol

Afhankelijk van het weer en de weersomstandigheden staan de peilen in het hele gebied van Hollandse Delta uiterlijk half april op het zomerpeil, waarbij het water hoger staat dan bij het winterpeil. Boeren die hun akkers willen beregenen, moeten dit dan minimaal 24 uur van tevoren bij het waterschap melden. Vervolgens doen de peilbeheerders hun best om te zorgen dat er voldoende water in de sloten staat.

Het verhogen van het water in de sloten gebeurt geleidelijk. Zo wordt onder andere schade aan de oevers voorkomen. De hoogte van het zomer- en winterpeil in elk peilgebied is in een peilbesluit vastgelegd. Het verschil tussen zomer- en winterpeil komt voornamelijk voor in het landelijk gebied in de Hoeksche Waard, Eiland van Dordrecht, IJsselmonde en op Goeree-Overflakkee. In steden en dorpen en op Voorne-Putten geldt over het algemeen gedurende het hele jaar een vast waterpeil

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer