Jong en oud werkt 'thuis' op Eemlandhoeve

Waar de zalen op de Eemlandhoeve normaal gesproken worden gebruikt voor kleine of grote vergaderingen, kunnen de zeven ruimtes momenteel geboekt worden als 'thuiswerkplek'. Een schot in de roos voor het multifunctionele biologische landbouwbedrijf.

Jong+en+oud+werkt+%27thuis%27+op+Eemlandhoeve
© Studio Kastermans

'Het is voor mensen echt even een dagje eruit', zegt Lotte Huijgen van het bedrijf in Bunschoten-Spakenburg. 'De doelgroep is breed. Het zijn zakenmensen, maar ook mensen met een creatief beroep.'

Over het algemeen zijn het dertigers en veertigers die gebruik maken van de werkplekken, mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Huijgen: 'Voor hen is dit de ideale plek voor bijvoorbeeld onlinemeetings. Hier hebben ze hun eigen ruimte en worden ze niet gestoord.'


15 euro per dagdeel

Mensen die de zalen willen boeken als werkplek, betalen hiervoor 15 euro per dagdeel, inclusief koffie. Kinderen zijn ook welkom, voor 5 euro extra. Huijgen: 'Veel mensen komen alleen, anderen samen. Er zijn ook mensen die hier met hun kinderen het thuisonderwijs komen doen. In de pauzes gaan de kinderen dan helpen met de koeien voeren en als de boer tijd heeft mogen ze zelfs even mee op de trekker.'

Volgens Huijgen heeft de Eemlandhoeve een goede zet gedaan met de 'thuiswerkplekken', al wegen de inkomsten natuurlijk niet op tegen de gemiste boekingen voor vergaderingen. 'Alle beetjes helpen. De animo is goed, we merken dat mensen het prettig vinden om in deze coronatijd hier te komen werken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer