Op afstand sla produceren via kunstmatige intelligentie

Multidisciplinaire teams van over de hele wereld gaan via kunstmatige intelligentie op afstand sla produceren. Dit doen ze tijdens de derde editie van de International Autonomous Greenhouse Challenge van Wageningen University & Research (WUR) en technologiebedrijf Tencent.

Op+afstand+sla+produceren+via+kunstmatige+intelligentie
© Wageningen University en Research

Het doel van de challenge is een volledig geautomatiseerde en autonoom gecontroleerde kas, zonder tussenkomst van de mens.

WUR en Tencent willen de wereld van kunstmatige intelligentie en die van voedselproductie verbinden. Autonome kassen en digitale landbouw op afstand leveren een bijdrage aan het vergroten van voedselveiligheid, rijkere voeding en een hoger productievolume. Daarbij moet het gebruik van hulpmiddelen als water en energie worden ingedamd.

De eerste twee edities vonden plaats tussen 2018 en 2020 bij WUR-businessunit Glastuinbouw in Bleiswijk. De proef was toen gericht op komkommers en cherrytomaten. Hier waren nog mensen betrokken bij de besluitvorming. In de derde challenge zetten WUR en Tencent in op volledig geautomatiseerde aansturing, zonder menselijke tussenkomst.


Hackaton

De derde editie bestaat uit verschillende onderdelen en begint met een open Online Challenge. Hierin worden de vaardigheden van de deelnemers getest en komen kennis over 'machine learning' en beeldverwerking aan bod. Het tweede onderdeel is een hackathon. Tijdens een 24-uurswedstrijd worden de vijf beste teams geselecteerd. Zij gaan het in de Greenhouse Challenge van 2022 tegen elkaar opnemen in een automatisch aangestuurde productie van sla op water in een kas.

De inschrijving voor de Online Challenge wordt geopend in april 2021. Die voor de hackathon en Greenhouse Challenge opent in juli 2021. De challenge is bedoeld voor experts op het gebied van kunstmatige intelligentie, sensortechnologie, gewasfysiologie en tuinbouwproductie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer