LTO+pleit+met+succes+voor+mais+op+niet%2Daangemelde+percelen
Nieuws
© Arie Meijer

LTO pleit met succes voor mais op niet-aangemelde percelen

LTO Nederland heeft met succes gepleit voor een coulanceregeling voor de voorgenomen maisteelt op pachtpercelen. Op 15 februari was voor veel leden van LTO nog onduidelijk welke percelen worden toegekend voor de huur/pacht.

Gebruikers van percelen op zand- en lössgronden moesten uiterlijk op 15 februari melden welke percelen zij in gebruik hebben. Daarbij moesten zij dit jaar ook doorgeven op welke percelen ze mais gaan telen. Reden daarvan is dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dan kan controleren of de gebruiker zich houdt aan de kortere uitrijperiode die daarvoor geldt.


Omdat veel pachtcontracten niet op tijd rond waren, kon de gebruiker niet op tijd melding maken voor een maisperceel. Wanneer ondernemers nu bij controle laten zien dat ze het pachtcontract na 15 februari hebben ondertekend, mogen ze op het niet-aangemelde perceel wel mais telen als ze het niet voor 15 maart bemesten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer