Boer+helpt+burger+uit+de+brand
Nieuws
© Jasper Schel

Boer helpt burger uit de brand

De sneeuwval en koudegolf zorgen voor veel sneeuw- en ijspret. Maar er zijn ook mensen waarvoor het winterse weer vooral lastig is. Boeren zijn niet te beroerd om deze bevolkingsgroep een handje te helpen. Zoals in Nuland, waar Jan van der Biezen vandaag de toegangspaden voor de bejaardenwoningen sneeuwvrij maakte.

'Ik kan er met mijn auto niet uit want er is maar een smal paadje sneeuwvrij gemaakt. Ik heb de gemeente gebeld maar die komen niet. Ze doen alleen de hoofdwegen', zegt de bejaarde man in het voortuintje van zijn aanleunwoning enigszins bezorgd.

Hij moet naar eigen zeggen naar de tandarts om zijn gebit te laten repareren. De toevallige passant die zijn verhaal aanhoort, is Lenny Schel. En die weet wel een oplossing. 'Mijn vader heeft een trekker met voorlader en grondbak. Ik bel hem wel even.'


Rondje in de buurt

Een kwartier later arriveert Jan van der Biezen, ex-varkenshouder en huidig bestuurslid van ZLTO Oss-Den Bosch, in zijn Deutz-Fahr. In tien minuten tijd schuift de redder in nood het pad en de aanpalende parkeerplaats schoon. 'Kleine moeite en ik doe het graag', aldus Van der Biezen, die meteen ook maar een rondje maakt in de buurt of hij nog meer oudere dorpsgenoten van dienst kan zijn.

In tien minuten tijd schuift de redder in nood het pad en de aanpalende parkeerplaats schoon

De bejaarde man is blij met de aangeboden hulp. 'Nou kan ik tenminste weer weg met de auto. Heel fijn!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer