Europese+Commissie+sluit+particuliere+opslag+varkensvlees+niet+uit
Nieuws
© Twan Wiermans

Europese Commissie sluit particuliere opslag varkensvlees niet uit

De Europese Commissie overweegt om, in reactie op de onrust op de varkensmarkt, over te gaan tot maatregelen voor particuliere opslag. EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski sloot dat maandag tijdens een bijeenkomst met de pers niet uit.

'De situatie op de varkensmarkt was een tijdje erg goed. Nu zitten we in een ernstige crisis', aldus Wojciechowski. Een aantal lidstaten verwacht volgens hem tussenkomst van de Europese Commissie. Eerder al zegde Wojciechowski de ministers van landbouw toe de mogelijkheden van particuliere opslag te onderzoeken. 'Voor daar echter toe kan worden overgegaan, moeten de effecten van interventie helder zijn.'

De landbouwcommissaris benadrukte dat de varkenssector in Europa bijzonder heterogeen is. Zowel qua omvang van de bedrijven als qua structuur. Dat maakt het treffen van maatregelen complex, gaf Wojciechowski aan, maar hij sluit ze niet uit.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer