NMV+en+DDB+willen+vermindering+melkproductie
Nieuws
© Twan Wiermans

NMV en DDB willen vermindering melkproductie

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Dutch Dairymen Board (DDB) willen productievermindering in plaats van een steunregeling voor particuliere melkopslag. Dat schrijven ze in een brief aan landbouwminister Carola Schouten.

De Europese Commissie heeft als reactie op de coronacrisis besloten tot een subsidieregeling voor private opslag van maximaal 90.000 ton magere melkpoeder, 140.000 ton boter en 10.000 ton kaas ter waarde van 30 miljoen euro. Opslag van overschotten kan helpen om op korte termijn de druk van de markt te halen.

NMV en DDB vinden dit echter geen oplossing voor de langere termijn. 'Voor de flexibiliteit en om op korte termijn te kunnen reageren op marktontwikkelingen, is een beperkte opslag van zuivelproducten geen probleem', schrijven ze aan de minister. 'We hebben echter in 2016 gezien dat te grote voorraden enorme problemen hebben opgeleverd voor de prijsvorming en lang boven de markt hebben gehangen.'

NMV en DDB vinden het efficiënter, effectiever en goedkoper om de melkproductie in de hele Europese Unie te verminderen en het aanbod af te stemmen op de verminderde vraag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  20 %
Meer weer