Jack+Nouws+winnaar+Benchmark+Poinsettia
Nieuws
© Vidiphoto

Jack Nouws winnaar Benchmark Poinsettia

Jack Nouws in Klein Zundert is de winnaar van de Benchmark Poinsettia 2020 met de inzending Euphorbia pulcherrima universe, meldt Glastuinbouw Nederland.

Kwekerij Van Wensen Potplanten in Monster ontving de nominatie voor de klasse potmaat tot en met 11 centimeter, kleur rood met de Euphorbia pulcherrima ferrara. Martin van Velden mocht namens Firma Freek van der Velden in Delfgauw de nominatie in ontvangst nemen voor de inzending Euphorbia pulcherrima superba new glitter, potmaat 12 en 13 centimeter.

Kees van Dam van potplantenkwekerij SV.CO in De Lier nam de oorkonde in ontvangst vanwege de inzending Euphorbia pulcherrima Alaska, potmaat tot en met 11 centimeter, kleur wit. De oorkonde voor potmaat 14 centimeter en groter ging naar Jan van Straaten van Kwekerij De Stadsweiden in Harderwijk voor de Euphorbia pulcherrima Alaska.


Zes oorkondes

Bij de benchmark worden zes oorkondes uitgereikt, waaronder de winnaar van de award 'Kwaliteitscompetitie 2020'. Nog niet alle genomineerde deelnemers hebben door corona hun nominatie ontvangen. Als dat wel is gebeurd, worden ook deze bedrijven toegevoegd aan het rijtje met winnaars.


Aan de sortimentsvergelijking deden zes veredelaars mee met in totaal 24 inzendingen. Decock Plants in het Belgische Comines heeft deze wedstrijd gewonnen met de Brilliant Red DCP1. Ieder jaar sturen deelnemende veredelaars hun nieuwe rassen in, die op twee verschillende bedrijven worden opgekweekt. Dit jaar gebeurde dat bij The Mastergrowers en Sonneveld Plants, beide in Honselersdijk. Tijdens drie keuringsbijeenkomsten worden de rassen vergeleken met bestaande rassen waarna er een houdbaarheidstest in de Bloemenplaza van FloraHolland volgt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer