Ocap%2Dleiding+nadert+glastuinbouwgebied+PrimA4a
Nieuws
© George Hoeberechts

Ocap-leiding nadert glastuinbouwgebied PrimA4a

Ocap legt een CO2-leiding aan van Shell Pernis en bio-ethanolproducent Alco naar glastuinbouwgebied PrimA4a. De buizen bereikten deze week de Leimuidertocht bij Burgerveen.

Met de aanleg van deze CO2-leiding hoeven de glastuinbouwbedrijven hun ketels of warmtekrachtinstallaties minder te stoken. Vooral in het voorjaar en de zomer levert dit een flinke besparing op. Dit betekent concreet dat tuinders minder CO2 gaan uitstoten.

'Het levert winst op voor zowel het milieu als voor de sector,' stelt Dave Vlaming, gebiedscoördinator bij Greenport Aalsmeer. 'Het stelt de glastuinbouw in staat om de komende jaren de stap naar duurzame energie te zetten.'


Goede aanwinst

Directeur Richard Hartensveld van tomatenkwekerij Schenkeveld in Schipluiden heeft een nieuwe kas van 22 hectare in PrimA4a. 'Onze locaties in Westland en Midden-Delfland maken al jaren gebruik van CO2 van OCAP. Voor verdere verduurzaming van Schenkeveld Schiphol is Ocap ook een goede aanwinst.'

Vlaming is trots op de aanleg van het CO2-net. 'Diverse partijen zijn hierover jaren met elkaar in gesprek geweest en nu wordt het eindelijk werkelijkheid. Mede dankzij een grote financiële bijdrage van provincie Noord-Holland.'


Andere tuinbouwgebieden

Doel is om de komende jaren ook de tuinbouwgebieden De Kwakel-Kudelstaart en Nieuw Amstel in Nieuwveen aan te sluiten met een compleet nieuw distributienet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer