Ruim+60+procent+meer+Spaans+varkensvlees+naar+derde+landen
Nieuws
© Pixabay

Ruim 60 procent meer Spaans varkensvlees naar derde landen

De export van varkensvlees uit Spanje naar derde landen is met 61 procent toegenomen. Het leeuwendeel ging naar China. Dat ging ten koste van de Duitse export. De stijging van de totale Spaanse vleesexport is ruim 2 miljoen ton.

In totaal heeft Spanje volgens euromeatnews.com vorig jaar 1,825 miljoen ton varkensvlees geëxporteerd naar derde landen. Daarvan nam China 1,439 miljoen ton voor zijn rekening. Daarmee heeft Spanje een aandeel van bijna 50 procent in de export vanuit de Europese Unie naar China.

Spanje kon dit exportrecord boeken doordat China en andere derde landen sinds september geen varkensvlees meer uit Duitsland importeren. Dit komt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen.

Op ruime afstand van China staat Japan op de tweede plaats bij de exportlanden met 114.464 ton varkensvlees. Dat is minder dan 10 procent van de hoeveelheid die naar China gaat. Andere belangrijke exportlanden voor Spanje zijn de Filipijnen, Zuid-Korea en Hongkong.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer