Europa oogst gemiddeld 5,62 ton sorghum per hectare

De gemiddelde korrelopbrengsten van het gewas sorghum zijn ondanks de droogte in sommige teeltgebieden met 5,62 ton per hectare weer iets hoger dan de voorgaande jaren, meldt de Europese ketenorganisatie Sorghum ID.

Europa+oogst+gemiddeld+5%2C62+ton+sorghum+per+hectare
© Jan van den Brink

Vooral in landen als Italië, Oostenrijk, Hongarije en Spanje waren de opbrengsten in 2020 significant hoger dan vorig jaar en ook hoger dan het vijfjarig gemiddelde. De hoogste hectareproductie noteert Sorghum ID voor Oostenrijk met 8,08 ton sorghum per hectare. Dat is 11 procent meer dan het vijfjarig gemiddelde.

Met name in Oekraïne, Roemenië, Bulgarije en ook Frankrijk waren de opbrengsten per hectare wat lager dan het vijfjarig gemiddelde. Vooral Roemenië bleef met 2,67 ton per hectare behoorlijk achter ten opzichte van voorgaande jaren. Volgens Sorghum ID zijn de tegenvallende producties ook bij sorghum het gevolg van de aanhoudende droogte tijdens het groeiseizoen.


Uitbreiding areaal

Eerder al meldde de ketenorganisatie dat het areaal sorghum in de Europese Unie in 2020 met 18 procent is toegenomen. Voor de korrelproductie is afgelopen jaar 20 procent meer van het graangewas geteeld en voor de productie van silage is de areaalstijging 12 procent.


Het totale Europese areaal sorghum in 2020 raamt Sorghum ID op 584.000 hectare. Rusland (200.000 hectare) en Frankrijk (113.000 hectare) zijn de grootste productielanden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer