Aldi+gaat+meer+Brits+voedsel+inkopen+voor+Britse+winkels
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aldi gaat meer Brits voedsel inkopen voor Britse winkels

Aldi heeft aangekondigd de hoeveelheid eten en drinken die de supermarktketen koopt van Britse leveranciers, in de komende vijf jaar met 3,5 miljard Britse pond (3,87 miljard euro) per jaar te verhogen, terwijl het bedrijf zijn snelle expansie in het Verenigd Koninkrijk voortzet.

De supermarktketen investeert ook 500 miljoen pond (660 miljoen euro) in nieuwe en verbeterde winkels, distributiecentra en de toeleveringsketen in 2021. Daarmee worden volgens de retailorganisatie meer dan vierduizend banen gecreëerd en nieuwe kansen voor Britse producenten van voedingsmiddelen en dranken.


De Britse boerenorganisatie NFU is opgetogen over de plannen van Aldi. Een woordvoerder van de NFU is positief over de toezeggingen van het supermarktconcern om te investeren in de toeleveringsketen van het Verenigd Koninkrijk en spreekt van 'een belofte die Britse voedsel- en landbouwbedrijven zal helpen groeien'. Aldi besteedde in 2019 meer dan 8 miljard pond bij Britse leveranciers en koopt het kernassortiment van vers vlees, melk en eieren in het Verenigd Koninkrijk, meldt de NFU.


Korte betalingstermijn

Aldi heeft ook bevestigd dat de korte betalingstermijnen voor kleine leveranciers, ingevoerd aan het begin van de coronapandemie, worden verlengd tot eind 2021. Dit betekent dat de supermarktketen betalingen direct verwerkt voor zover het leveranciers betreft met een jaaromzet van minder dan 1 miljoen pond. Dat komt ten goede aan meer dan duizend kleine Britse bedrijven in de toeleveringsketen van de supermarktketen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer