Duitse+Aldi+verkoopt+straks+alleen+melk+van+eigen+bodem
Nieuws
© pixabay

Duitse Aldi verkoopt straks alleen melk van eigen bodem

Na de aanhoudende boerenprotesten zegt de supermarktketen Aldi dat het in loop van dit jaar in de Duitse Aldi-winkels alleen nog Duitse conventionele en biologische verse melk zal verkopen.

Het concern wil niet zeggen dat álle melk in álle winkels dan al van Duitse herkomst zal zijn, maar dat het zo veel mogelijk melkimport wil vervangen door melk van Duitse bodem. De bekendmaking van Aldi volgt op nieuwe blokkades van distributiecentra begin deze week door Duitse boeren die protesteerden tegen een dreigende verlaging van de boterprijzen. Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel melk Aldi momenteel uit buurlanden zoals Denemarken, Nederland, België en Oostenrijk importeert.

De boerenprotesten bij Aldi-vestigingen in Nedersaksen zijn voorlopig beëindigd. 'Met Aldi hebben we vooruitgang geboekt in de onderhandelingen, althans wat de boterprijzen betreft', aldus een woordvoerder. Naar verluidt wordt de boterprijs veel minder verlaagd dan de boeren aanvankelijk vreesden.


Aldi-Nord kondigde aan dat het bedrijf de boeren had verzekerd dat het op korte termijn maatregelen zal nemen om de situatie in de Duitse landbouw te verbeteren. Volgens dit alles willen Aldi Nord en Aldi Süd alleen conventionele en biologische verse melk uit Duitsland halen. Het bedrijf streeft naar langetermijncontracten om boeren een betere planningszekerheid te bieden.

De structurele uitdagingen kunnen volgens Aldi alleen worden opgelost in samenwerking met politici, de voedselverwerkende industrie zoals zuivelbedrijven en consumenten. Er is inmiddels een landelijke videoconferentie belegd op 13 januari met staatspolitici, retailers, verwerkers en boeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer