Squall officieel erkend als antidrifttechniek

Het toevoegen van de hulpstof Squall via een injector aan spuitvloeistof op een veldspuit geeft extra driftreductie boven op alle 50 procent, 75 procent en 90 procent driftreducerende doppen voor neerwaartse bespuitingen.

Squall+officieel+erkend+als+antidrifttechniek
© Amazone

De officiële antidriftstatus van de hulpstof betekent dat een 90 procent driftreducerende dop met Squall-injectie een driftreductie geeft van 95 procent. Op die manier kan de 90 procent driftreducerende dop worden ingezet voor middelen waarvoor een driftreductie wordt vereist van 95 procent zonder dat dan drukregistratie nodig is.

GreenA, de ontwikkelaar en producent van Squall, meldt dat de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) de toelating van Squall als driftreducerende techniek heeft vastgesteld. Dit is gebeurd op basis van onderzoek van zowel Wageningen University & Research als de Universiteit van Amsterdam.


Injector op spuitmachine

De toelating van de TCT heeft betrekking op de injectie van Squall in de spuitleiding. Hiervoor is de montage van een injector op de spuitmachine noodzakelijk. De spuit- en injectiehoeveelheid moeten worden vastgelegd, zodat dit bij een eventuele inspectie is na te lezen. Voor voldoende driftreductie moet aan 100 liter spuitvloeistof minimaal 0,5 liter Squall worden toegevoegd.


In eerste instantie geldt de toelating voor neerwaartse bespuitingen met 50 procent, 75 procent en 90 procent reducerende spuitdoppen. In aanvraag zijn ook nog combinaties van Squall met andere driftreducerende technieken. Als voorbeelden noemt GreenA de 95 procent driftreducerende dop, de verlaagde spuitboom en bijvoorbeeld de lucht-vloeistofmengdoppen. Deze combinaties resulteren in een driftreductie van 97,5 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer