Omwonenden+windpark+De+Monden+mogen+zo%27n+5+miljoen+verdelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omwonenden windpark De Monden mogen zo'n 5 miljoen verdelen

De initiatiefnemers van het windmolenpark De Drentse Monden Oostermoer in Oost-Drenthe verwachten de komende vijftien jaar tussen de 4,5 en 5 miljoen euro in een gebiedsfonds te storten.

Van iedere megawatt die met de Drentse windmolens wordt opgewekt, gaat 50 eurocent in een speciaal potje waaruit lokale projecten kunnen worden gefinancierd. Per jaar komt dat neer op zo'n 3 ton.

Behalve de initiatiefnemers zorgen ook het Rijk, de gemeenten en provincie Drenthe voor een bijdrage aan het fonds. De doelen waaraan het gebiedsfonds kan bijdragen, zijn bijvoorbeeld het onderhoud aan buurt- en dorpshuizen, sportverenigingen of de aanleg van glasvezel. Ook een jaarlijkse bijdrage aan woningbezitters in de buurt van de windmolens behoort tot te mogelijkheden.


Besteding

De initiatiefnemers vragen omwonenden naar hun mening over de besteding van het gebiedsfonds. Hoe willen omwonenden van het windpark De Drentse Monden en Oostermoer het geld verdelen dat de initiatiefnemers de komende vijftien jaar beschikbaar stellen? En wie wil plaatsnemen in een werkgroep?

In een enquête op de website van het windpark kunnen de omwonenden uit de gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal dat nog tot 31 januari aangeven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer