Veel Nederlands groente en fruit naar Verenigd Koninkrijk

In de afgelopen drie jaar werd jaarlijks voor 1,2 miljard euro verse groenten en fruit uit Nederland aan het Verenigd Koninkrijk verkocht. Het gaat om Nederlands product en re-export.

Veel+Nederlands+groente+en+fruit+naar+Verenigd+Koninkrijk
© Han Reindsen

Dit blijkt uit een nieuwe factsheet van het GroentenFruit Huis. Het in beeld brengen van de handel van de Nederlandse groenten- en fruitsector met het Verenigd Koninkrijk heeft te maken met de brexit. Uit de factsheet blijkt dat deze export van groenten en fruit van belang is voor de sectoren en de Nederlandse economie.

Bij de import van verse groenten en fruit in het Verenigd Koninkrijk staat Nederland op volumebasis met 15 procent op de tweede plaats. Spanje staat op nummer één met 26 procent. Andere grote landen zijn Costa Rica (6 procent) en Zuid-Afrika (6 procent).


Tomaat, paprika en komkommer

De top 3 van de export vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk in euro's bestaat uit tomaat (23 procent), paprika (18 procent) en komkommer (8 procent). Het percentage is het aandeel van de totale export naar het Verenigd Koninkrijk. De cijfers hebben betrekking op 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer