Ook+in+Vlaanderen+loopt+stikstofdiscussie+op
Nieuws
© Wilfried Wesselink

Ook in Vlaanderen loopt stikstofdiscussie op

Ook in de Belgische politiek wordt gepleit voor een nationaal onderzoek naar de stikstofneerslag in natuurgebieden. Vlaams Parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) wil naar Nederlands voorbeeld een Belgische commissie laten oordelen over de stikstofproblematiek.

Schauvliege reageert daarmee op de berichtgeving in de Vlaamse krant De Standaard waarin wordt gewaarschuwd dat Vlaanderen de neerslag van stikstof op kwetsbare natuurgebieden niet meer onder controle heeft.

Na een uitspraak van de Nederlandse Raad van State die de te soepele stikstofregels veroordeelde, kon de bouw van geen enkele nieuwe stal meer worden vergund. Een vergelijkbare situatie dreigt in Vlaanderen, dat eveneens lijdt onder zware stikstofuitstoot.


Het Vlaamse parlementslid Schauvliege dient een voorstel in om een Vlaamse stikstofcommissie in het leven te roepen naar voorbeeld van de commissie-Remkes in Nederland. Die zou in negen maanden een advies moeten opstellen over een duurzame aanpak van de stikstofproblematiek. De commissie zou ook suggesties moeten doen voor het herstel van kwetsbare Belgische natuurgebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer