Export aardappelen met certificaat naar Verenigd Koninkrijk

Aardappelen die worden geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, moeten vanaf 1 januari 2021 zijn voorzien van een fytosanitair certificaat.

Export+aardappelen+met+certificaat+naar+Verenigd+Koninkrijk
© Persbureau Noordoost

Voor de export van pootaardappelen naar het Verenigd Koninkrijk betekent dit dat de NAK-certificaten moeten worden aangevraagd met bestemming Verenigd Koninkrijk. Voor de export van consumptieaardappelen naar het Verenigd Koninkrijk moet vooraf een inspectie worden aangevraagd.

De landeneis voor het Verenigd Koninkrijk is te vinden op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er zijn geen aanvullende eisen. Met de inspecties die de NAK verricht, wordt aan de eisen van het Verenigd Koninkrijk voldaan.


Noord-Ierland

Voor Noord-Ierland geldt een uitzonderingssituatie (geen fytosanitair certificaat) als de partijen rechtstreeks door Groot-Brittannië onder douaneverband worden geleverd. Fytosanitair blijft dit land behoren tot de Europese Unie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer