Britse detailhandel eist onderzoek verstoringen havens

Britse detailhandelaren en voedselfabrikanten hebben wetgevers dringend opgeroepen onderzoek te doen naar het voortdurende oponthoud in Britse havens. Ze waarschuwen dat vertraging van leveringen plannen om voorraden aan te leggen voor Kerstmis en het einde van de brexit-overgangsperiode schaden.

Britse+detailhandel+eist+onderzoek+verstoringen+havens
© Peter Smit

Het British Retail Consortium (BRC) en de Food and Drink Federation (FDF) zeiden donderdag dat de coronacrisis een grote impact heeft op de wereldwijde scheepvaartschema's en het beschikbare personeel. Het grote tekort aan lege containers is ook een oorzaak van vertragingen in de havens, zeggen de partijen.


De verstoringen vinden plaats in een aantal belangrijke havens van het Verenigd Koninkrijk, zoals Felixstowe en Southampton. Daar kampen ze door de problemen met hogere verzendkosten. 'Tarieven voor containers zijn aanzienlijk gestegen. In één geval met 170 procent vergeleken met vorig jaar, anderen zagen de kosten per week 25 procent stijgen', zeggen de BRC en FDF.

'Na een enorm uitdagend 2020 staan ??veel bedrijven onder zware druk. Zij zijn niet in staat om deze extra verzendkosten op te vangen', aldus BRC-bestuurder Helen Dickinson. De topvrouw verwacht dat consumenten uiteindelijk de prijs betalen. 'Retailers hebben geen andere keus dan de productprijzen verhogen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer