Jan Heijkoop voorzitter Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard

Oud-LTO Noord-voorzitter Jan Heijkoop wordt voorzitter van Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard. Het beheercollectief werd begin oktober opgericht.

Jan+Heijkoop+voorzitter+Natuurbeheercollectief+Krimpenerwaard
© Roel Dijkstra

Het collectief van natuur- en landbouworganisaties in de Krimpenerwaard gaat nieuwe natuur beheren. Onder andere LTO Noord-afdeling Krimpenerwaard, Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Weidehof, de agrarische Natuurcoöperatie Krimpenerwaard (NCK) en Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) maken deel uit van het collectief.

In het gebied wordt de komende jaren 2.250 hectare nieuwe natuur gerealiseerd. Een deel is al aangelegd en wordt beheerd door agrariërs, particuliere grondeigenaren, pachters en het Zuid-Hollands Landschap.


Onderlinge afstemming

Meer natuur betekent nog meer beheerders, waaronder agrariërs en particulieren die zelf de natuur op hun eigen grond gaan onderhouden. Een goede onderlinge afstemming is daarbij belangrijk, geeft het bestuur van het collectief aan.

Heijkoop heeft een forse staat van dienst in het openbaar bestuur en is nauw betrokken bij vraagstukken aangaande landbouw, natuur en landschap laat het collectief weten. Een van de zaken waarmee hij start, is het concreet maken van afspraken met provincie Zuid-Holland over de rol en positie van het natuurbeheercollectief in het beheer van de natuur in Krimpenerwaard.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer