Adviesraden+helpen+bij+inrichting+Floriade+Expo+2022
Nieuws
© Floriade

Adviesraden helpen bij inrichting Floriade Expo 2022

De adviesraden Bloemen & Planten en Aardappelen, Groenten en Fruit (AGF) vormen belangrijke schakels voor de verbinding van Floriade Expo 2022 met de diverse onderdelen van het tuinbouwcluster.

De raden adviseren Floriade over de inrichting van het kassencomplex, de presentatie van de Nederlandse tuinbouwsector en de participatie van bedrijven en organisaties. In twee online bijeenkomsten kwamen de raden de afgelopen week met meer dan vijftig betrokkenen uit de tuinbouw bijeen.

Een afvaardiging van Floriade heeft samen met de voorzitters en secretarissen van de adviesraden de leden van de adviesraden bijgepraat over de stand van zaken en feedback gevraagd over de plannen. Er werd gebrainstormd over de belevingskas, productshows en competities.


Diversiteit

'De rol van de adviesraden is belangrijk, zo niet onmisbaar voor een wereldtuinbouwtentoonstelling, die Floriade Expo 2022 is. De raden weerspiegelen de diversiteit van de tuinbouw en volgen de ontwikkelingen in de sector', zegt Pieter Cloo van de Floriade.

'We hebben zowel op de maand thematiek als op andere punten in de presentaties goede feedback ontvangen, waarmee Floriade de programmering verder kan verbeteren en nog eigentijdser maken.'


Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Het gaat om een terrein van 60 hectare. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met (inter)nationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer