Twee+raden+adviseren+Floriade%2Ddirectie
Nieuws
© Expo 2022 Floriade

Twee raden adviseren Floriade-directie

Twee raden gaan de directie van Floriade adviseren over de inrichting van het kassencomplex, de presentatie van de Nederlandse tuinbouw en de participatie van bedrijven en organisaties aan de tentoonstelling.

De adviesraden Bloemen & Planten en Aardappelen, Groenten en Fruit (AGF) vormen belangrijke schakels voor de verbinding van Floriade met de diverse onderdelen van het tuinbouwcluster, meldt een woordvoerder van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De adviesraden worden voorgezeten door Marco van Zijverden (Bloemen & Planten) en Nico van Ruiten (AGF).

De adviesraden komen ongeveer vier keer per jaar bijeen. Vanuit de sector zijn Albert Haasnoot en Maurice Wubben betrokken als secretaris. Zij maken ook deel uit van het tuinbouwteam dat door de Floriade-organisatie is samengesteld.


Belangrijke rol

'De rol van de adviesraden is belangrijk. Zij weerspiegelen de diversiteit van de tuinbouw, volgen de ontwikkelingen in de tuinbouwsector en behartigen de belangen van de sector bij Floriade. Onmisbaar voor een wereldtuinbouwtentoonstelling', zegt Floriade-directeur Pieter Cloo. 'Het gaat vooral om de beleving en het verhaal bij de producten.'

Floriade wordt gehouden van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema 'Growing Green Cities' centraal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer