Biggen lopen iets vlotter weg en plussen 2,50 euro

De DCA Best Piglet Price noteerde maandag aan het eind van de dag + 2,50 euro. Met de 50 cent van vorige week, komt de biggennotering deze week op 23 euro. Het resultaat van een iets vriendelijker markt.

Biggen+lopen+iets+vlotter+weg+en+plussen+2%2C50+euro
© Twan Wiermans

Het biggenaanbod in binnen- en buitenland lijkt iets af te nemen. Veel slachtbiggen zijn weg en de markt voor grote koppels trekt iets aan. Nederlandse biggen lopen daardoor wat vlotter weg. Daarnaast zijn er signalen dat de noteringscommissie met de BPP-notering terug wil naar het oude normaal: een biggenprijs die aansluit bij de werkelijkheid met toeslagen tot plusminus 20 procent.

De lage noteringen zorgden er deze zomer voor dat verschillende partijen sleutelden aan de toeslagen. Begrijpelijk, maar de noteringscommissie lijkt met de stijging te gaan voor rust in de markt. Verder adviseren verschillende handelaren hun klanten op dit moment geen langdurige afspraken te maken en die dit voorjaar opnieuw tegen het licht te houden als de omstandigheden wat zijn genormaliseerd.


Vion houdt notering stabiel

Vion maakte vandaag bekend, in navolging van de DCA-notering de notering voor vleesvarkens te handhaven op 1,32 euro per kilo geslacht gewicht (inclusief btw). De stemming op de onderdelenmarkt leek positiever, maar er komen nog steeds dagelijks grote hoeveelheden vlees op de markt, terwijl van de jaarlijkse opleving van de vraag met kerst in het vizier, geen sprake lijkt te zijn.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer