Weerstand+tegen+randweg+rond+Hazerswoude%2DDorp
Nieuws
© Koos van der Spek

Weerstand tegen randweg rond Hazerswoude-Dorp

Provincie Zuid-Holland is nog niet overtuigd van de noodzaak van een randweg rond Hazerswoude-Dorp. Dat blijkt uit een debat in de Statencommissie Bereikbaarheid.

LTO Noord-afdeling Rijn- en Vlietlanden blijft zich verwonderen over het aantal nieuwe voorstellen dat overheden lanceren om de verkeersdrukte Hazerswoude-Dorp te ontlasten. Het nieuwste is voor een randweg door de polders ten westen van het dorp. Deze zou de percelen van minimaal zeven ondernemers doorsnijden.

Dat maakt die variant onwenselijk voor de landbouw, stelt LTO Noord-afdelingssecretaris MarleenVerbeij, die zelf ook door het nieuwe tracé zou worden getroffen. 'Het betekent niet alleen verlies van landbouwareaal, maar ook versnippering van de hele kavelstructuur.'


Ochtend- en avondspits

Grootste knelpunten voor de doorstroming door Hazerswoude-Dorp zijn de ochtend- en avondspits. 'Voor de rest valt het erg mee met de drukte. Dat horen we ook van veel inwoners', zegt Verbeij.

LTO Noord voorziet de aanzuigende werking van zo'n randweg op het overige verkeer. 'Daarom zijn veel ondernemers voorstander van een ondertunneling van de kruising Dorpsstraat met de N209. Verbeij: 'Die liggen er ook al meer dan twintig jaar, maar raken steeds op de achtergrond bij de lancering van nieuwe varianten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer