Roy Meijer nieuwe voorzitter van NAJK

Melkveehouder Roy Meijer uit het Drentse Witteveen is gekozen als nieuwe voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Hij volgt Andre Arfman op die na vierenhalf jaar afscheid nam.

Meijer was meer dan vier jaar bestuurlijk actief voor het DAJK, de Drentse tak van de agrarische jongeren. Daarvan was hij tweeënhalf jaar voorzitter. Hij nam namens het NAJK al geruime tijd deel aan de stikstofoverleggen op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), in nauwe samenwerking met LTO Nederland. Ook heeft hij bestuurlijke functies bekleed bij het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA.

De nieuwe voorzitter is 27 jaar oud en heeft met zijn ouders een melkveebedrijven met 250 melkkoeien. Hij heeft geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie de agrarische geschiedenis in de naoorlogse periode.


Cruciale jaren

Meijer is ervan overtuigd dat de komende paar jaar bepalend zullen zijn voor de toekomst van de landbouw in Nederland. Stikstof, klimaat en de Green Deal zijn in zijn ogen de belangrijkste thema's die gaan bepalen 'wie in de toekomst waar mag boeren'. Een goed verdienmodel voor jonge boeren stelt hij centraal. 'Zodat boeren over dertig jaar ook nog boer kunnen zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer