Tweede Kamer in debat over grootste landbouwbegroting ooit

Het verminderen van de stikstofneerslag, de omslag naar kringlooplandbouw, natuurherstel en een beter verdienmodel voor boeren en tuinders. Dit zijn thema's die vanavond en woensdagavond (24 en 25 november) worden behandeld tijdens het debat in de Tweede Kamer over de landbouwbegroting.

Tweede+Kamer+in+debat+over+grootste+landbouwbegroting+ooit
© Dirk Hol

Deze begroting draait om de plannen van landbouwminister Carola Schouten voor een concreet perspectief voor de Nederlandse landbouw en natuur. Het kabinet heeft 2 miljard euro uitgetrokken voor deze begroting voor 2021.

Niet eerder was de begroting voor dit departement zo groot. En het is de laatste van dit kabinet voor de verkiezingen. Overigens is de begroting van LNV de kleinste in vergelijking met die van andere departementen.


De politieke partijen geven vandaag hun visie op de begroting. Dit zal waarschijnlijk leiden tot felle debatten, want de verschillen tussen de partijen zijn groot. Dat bleek al uit voorgaande debatten in de vaste commissie voor LNV van de Tweede Kamer. Daarbij kwamen ook verschillen binnen de coalitie aan het licht, met name tussen de VVD en CDA enerzijds en D66 anderzijds.


Laatste woord

Het debat start om 16.00 uur met de inbreng van de politieke partijen en duurt waarschijnlijk tot 22.00 uur. Morgen gaat het debat verder om 19.00 uur met een reactie van de minister. Daarna volgt nog een tweede ronde waarbij Kamerleden kunnen reageren op de minister en eventueel moties of amendementen kunnen indienen. Het laatste woord is dan weer aan de minister.

Het debat is te volgen via de digitale zender NPO Politiek en de website van de Tweede Kamer. Nieuwe Oogst zal tijdens het debat ook verslag uitbrengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer