Brabant+loopt+achterstand+Wnb%2Dvergunningen+in
Nieuws
© Twan Wiermans

Brabant loopt achterstand Wnb-vergunningen in

De maatregelen die zijn genomen om de achterstand in de afhandeling van de vergunningverlening van aanvragen voor de Wet natuurbescherming (Wnb) in te lopen, hebben effect. Dat heeft het Brabantse provinciebestuur laten weten.

Vanwege de stikstofproblematiek was er een achterstand ontstaan. Om de werkvoorraad te laten slinken, zijn verschillende maatregelen genomen, zoals het versnellen van procedures en het werven en opleiden van extra personeel.

Aanvullende maatregelen om vergunningverlening te versnellen, richten zich op het verhogen van de kwaliteit van de aanvraag en communicatie. Dit blijft volgens het provinciebestuur noodzakelijk. Er worden meer aanvragen ontvangen, omdat er nu wel een vergunning nodig is voor activiteiten die eerder onder het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet vergunningplichtig waren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer