Blijven samenwerken, zonder keurslijf

Na zeer bewogen weken moeten we nu weer naar voren kijken. Een belangrijke stap is dat we samen op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter voor LTO Nederland.

Blijven+samenwerken%2C+zonder+keurslijf
© Maartje van Berkel

Na de teleurstellende Kamerbrief over stikstof kwam er deze week nog meer beleid van bovenaf. De Europese van-boer-tot-bordstrategie en biodiversiteitsstrategie moeten kansen bieden, maar staan nog veel te ver van de realiteit af. De timing, midden in de coronacrisis, is ronduit dramatisch.

Om als belangenbehartiger goed te reageren, is het belangrijk dat iedereen vanuit zijn eigen kracht opereert. Vorige week heb ik naar mijn gevoel een goed en constructief overleg gehad met de organisaties die het Landbouw Collectief vormden. Ik heb daar nogmaals het LTO-standpunt verduidelijkt dat met grote meerderheid van de vakgroepvoorzitters samen met het LTO-bestuur is genomen.

LTO wil echt met partijen blijven samenwerken, mits er een gemeenschappelijk doel is, er gedeelde waarden, normen en omgangsvormen zijn en als iedereen vanuit een eigen identiteit en met haar leden mag communiceren. Niet vanuit een gedwongen keurslijf dus. Iedereen begreep het LTO-standpunt, al had een aantal partijen daar een andere voorstelling van.

Om als belangenbehartiger goed te reageren, is het belangrijk dat iedereen vanuit zijn eigen kracht opereert

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

LTO is een organisatie die al jarenlang samenwerkt met veel partijen. Denk aan de tuinbouwketen, waarmee LTO samen 600 miljoen euro toegezegd heeft gekregen van het kabinet voor de gevolgen van de coronacrisis. Denk ook aan de samenwerking die we hebben met BO Akkerbouw die heeft geleid tot 50 miljoen euro steun. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, waarmee ik duidelijk wil maken hoe samenwerkingen tot mooie resultaten kunnen leiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer