Fruittelers verwachten een bescheiden appeloogst

Nederlandse fruittelers zullen naar verwachting minder appels plukken dan vorig jaar. De perenoogst zal ongeveer vergelijkbaar zijn met die in 2019.

Fruittelers+verwachten+een+bescheiden+appeloogst
© Nieuwe Oogst

De Nederlandse oogstraming komt uit op 234 miljoen kilo appels en 373 miljoen kilo peren. Dit blijkt uit informatie van GroentenFruit Huis en NFO op basis van de bevindingen van de werkgroep oogstraming.

Na een regelmatig groeiseizoen verwachten de telers een kwalitatief goede oogst. De totale appeloogst wordt 14 procent lager ingeschat dan in 2019, vooral doordat het areaal met 3 procent is gekrompen.


Elstar grootste appelras

Elstar is met een aandeel van 40 procent in Nederland verreweg de meest geteelde appel. Dit jaar wordt de Elstaroogst geraamd op 90 miljoen kilo, ten opzichte van 109 miljoen kilo vorig jaar. Het tweede ras is Jonagold met 52 miljoen kilo. Dat is 15 miljoen kilo minder dan in 2019.

Het areaal peren in Nederland is inmiddels 10.100 hectare, dat is vergelijkbaar met 2019. Conference is goed voor driekwart van de totale perenoogst met 281 miljoen kilo. Doyenné du Comice en Beurré Alexander Lucas volgen op afstand met producties van respectievelijk 27 en 26 miljoen kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  10 %
 • Zondag
  32° / 18°
  0 %
 • Maandag
  28° / 20°
  70 %
Meer weer