Jan Cees Vogelaar op plek 9 van lijst Forum voor Democratie

Oud-melkveehouder Jan Cees Vogelaar staat op plaats 9 van de verkiezingslijst van Forum voor Democratie voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Dat werd zaterdagavond tijdens een livestream vanuit Rotterdam Ahoy bekendgemaakt.

Jan+Cees+Vogelaar+op+plek+9+van+lijst+Forum+voor+Democratie
© Dirk Hol

Vogelaar wil het 'verstand in de Tweede Kamer terugbrengen'. De invloed van de EU drukt in zijn ogen te hard op de landbouw en visserij. 'Zo moet Nederland invulling geven aan Europese regels, maar het stikstofbeleid is een sluipmoordenaar voor de veesector. EU-commissaris Frans Timmermans ziet graag een transitie van de landbouw, maar feitelijk komt dit meer neer op een executie. Dat moet anders.'

Ook vindt Vogelaar dat er wat moet gebeuren aan de immigratiestroom. 'Waar moeten we al die mensen huisvesten, waar kunnen ze recreëren? Juist, op het platteland is er ruimte.'


Platteland

Vogelaar wil zich dan ook inzetten voor dit platteland. 'Dat vissers kunnen blijven vissen en boeren kunnen blijven boeren.'

Vogelaar is onder meer voorzitter van de Sectorraad Paarden, het J. Mesdag-fonds en medeoprichter van stichting Agrifacts. Ook was hij van 1997 tot en met 2001 voorzitter van LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer