Uitbreiding pilotgroep gesloten vulsystemen veldspuit

Het aantal fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen dat gesloten vulsystemen (Closed Transfer Systems) voor veldspuiten toegankelijk wil maken, blijft groeien.

Uitbreiding+pilotgroep+gesloten+vulsystemen+veldspuit
© BASF

In september voegde Certis Europe zich bij Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm en Syngenta om easyconnect Closed Transfer Systems (CTS) in 2021/2022 op de Europese markt te brengen. Met het stijgende aantal bedrijven dat betrokken is bij het easyconnectsysteem, neemt ook het aantal producten toe dat met de easyconnectdop is uitgerust. Boeren hebben daarmee een brede keus.

'De Europese sector voor gewasbescherming heeft onlangs een aantal ambitieuze plannen aangenomen om de nieuwe Green Deal van de EU te ondersteunen. Hiermee willen we nog sterker inzetten op de bescherming van mens en milieu', zegt Juan Sasturain van BASF en huidig voorzitter van de pilotgroep voor easyconnect CTS.

'Om blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen nog verder terug te dringen, wil de Europese industrie voor gewasbescherming dat technologieën zoals CTS in 2030 voor alle Europese boeren en medewerkers beschikbaar zijn. Met easyconnect liggen we mooi op koers', zegt Sasturain.


Twee componenten

Het easyconnectsysteem bestaat uit twee componenten: een dop, voorgemonteerd op containers, en een koppelstuk. 'Met easyconnect kun je potentiële risico's op morsen en spatten bij het vullen van spuitmachines met vloeibare gewasbeschermingsmiddelen sterk reduceren. Het zorgt voor veiligheid en gemak. Omdat easyconnect de eenvoudigste en veiligste manier is om de sproeitank te vullen, hebben we besloten ons bij de pilotgroep aan te sluiten', legt Jacques Haverlant van Certis uit.

Het product komt in 2021 in Denemarken en Nederland op de markt. In 2022 zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, ongetwijfeld gevolgd door andere landen. Easyconnect werd door BASF ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten van apparatuur en is sinds 2015 uitgebreid getest op landbouwbedrijven door heel Europa. Mede dankzij de feedback van boeren kon het systeem steeds verder worden ontwikkeld. Het is nu nog gemakkelijker hanteerbaar en sneller, waardoor het bijvullen vlugger verloopt dan met de veelgebruikte vultrechter.


Easyconnect maakt gebruik van open technologie en is beschikbaar voor alle partijen in de landbouwsector die belangstelling hebben. Ook andere spelers in de agrochemische sector, fabrikanten van apparatuur en partijen die easyconnect graag op de markt willen helpen brengen, kunnen zich wenden tot Adama, BASF, Certis, Corteva, Nufarm of Syngenta.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer