CircularBag is oplossing voor plasticafval in sierteelt

Broekhof introduceert eind oktober de CircularBag, een systeem waarmee efficiënt en goedkoop bloemenfolie wordt verzameld door sierteeltbedrijven.

CircularBag+is+oplossing+voor+plasticafval+in+sierteelt
© Broekhof

Broekhof biedt hiermee een circulair systeem dat een oplossing biedt voor het vele plasticafval dat in de sierteeltsector ontstaat. Van het ingezamelde plasticafval worden nieuwe artikelen geproduceerd, zoals de Recy-bloemenhoes. Het CircularBag-systeem zorgt ervoor dat het plasticafval binnen de gesloten kringloop blijft.

Plastic bloemen- en plantenhoezen en krimpfolie belanden nog vaak in de verbrandingsoven. Dat is zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. Met de CircularBag, zelf ook gemaakt van 90 procent gerecycled plastic, wordt op elke werkplek eenvoudig het bloemenfolie verzameld.


Nominatie

De CircularBag en de Recy-bloemenhoes zijn samen genomineerd voor de Greenovation Award 2020, een initiatief van FloraHolland waarmee de duurzaamheid in de keten wordt gestimuleerd.

De Recy-bloemenhoes is een voorbeeld van een circulaire verpakking die is ontstaan vanuit de visie voor een circulaire economie. De CircularBag is interessant voor de hele sierteeltsector en levert een zichtbare, positieve bijdrage aan een beter klimaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer