Herder+neemt+octrooi+Fishprotector+over
Nieuws
© Herder

Herder neemt octrooi Fishprotector over

De Gebr. Tolenaars en Herder zijn overeengekomen dat het octrooi voor de Fish Protector MK01 wordt overgenomen door Herder.

Met de Fish Protector wordt een grote stap gemaakt in het visvriendelijk uitmaaien van de watergangen door het gebruik van lichtflitsen. Uit recent onderzoek is bewezen dat de vissterfte hiermee fors afneemt. Herder zal zowel de productie als de distributie van de Fish Protector overnemen.

Onderhoud aan watergangen is cruciaal voor de afvoer van overtollig water. Het vrijhouden van de vele soorten watergangen door middel van maaien is een belangrijk onderdeel om de doorstroming te waarborgen. De maaikorven van Herder zijn samen met de maaiboten van Conver de meestgebruikte werktuigen om de watergangen vrij te houden van vegetatie.


Lichtflitsen

Om vissterfte bij het maaien van de watergangen te voorkomen, is de Fish Protector MK01 ontwikkeld. Met de Fish Protector MK01 zijn watergangen visvriendelijk uit te maaien door vier stroboscooplampen die flitslicht geven. Door de lichtflitsen worden vissen gealarmeerd en zullen deze door de schrikreactie vluchten. Hierdoor wordt grotendeels voorkomen dat vissen in de maaikorf, het T-mes of de maaiboot terechtkomen en daardoor op de oever belanden.

De Fish Protector-lampen worden rechtstreeks op de maaikorf, het T-mes of de maaiboot gemonteerd. De lampen zijn klein in omvang en zijn stoot- en krasbestendig. Afhankelijk van de waterkwaliteit reiken de flitsen tot 5 meter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer