Rivierenland verpacht dijkhellingen en agrarische kavels

Waterschap Rivierenland geeft komend jaar 340 hectare aan dijkpercelen uit voor het winnen van gras. Ook stelt het waterschap enkele agrarische kavels beschikbaar, voornamelijk grasland.

Rivierenland+verpacht+dijkhellingen+en+agrarische+kavels
© Vidiphoto

Het waterschap wil op de dijk werken aan ecologische waarden. Nieuwe ecologische werkprotocollen helpen agrarisch ondernemers en aannemers daarbij. In 2021 geldt voor het eerst in het gehele werkgebied dat er eerder moet worden gemaaid en verspreid over een langere periode. Zo is er voor fauna altijd een vlucht- en verblijfplaats op de dijk.

De uitgifte van dijkpercelen gebeurt met een overeenkomst voor een, twee of drie jaar. De overeenkomsten met een looptijd van een jaar hebben een optie tot verlenging. De economisch meest gunstige inschrijver krijgt het traject toegewezen. Bij gelijke inschrijving gaan belastingplichtigen van het waterschap voor. Bij meerdere geschikte en gelijkwaardige kandidaten zal de gunning via loting plaatsvinden.


Graslandperceren aangeboden

Waterschap Rivierenland biedt daarnaast enkele agrarische kavels aan in Zoelen, Driel, Hagestein, Brandwijk en Groot-Ammers. De grootte van de kavels varieert van ruim 1,8 tot 8 hectare. Het gaat hoofdzakelijk om graslandpercelen.

De hoogste inschrijver krijgt de kavel, na gunning, via een pachtovereenkomst toegewezen. Deze overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar. Eventueel kan maximaal tweemaal voor hetzelfde perceel met dezelfde pachter een overeenkomst worden aangegaan.


Onderhoudsovereenkomst

Ten slotte biedt het waterschap een kavel aan in Slijk-Ewijk waarvoor een onderhoudsovereenkomst wordt aangegaan. Het waterschap heeft deze gronden in eigendom in het kader van Dijkversterkingsproject Wolferen-Sprok. Voor deze kavel gelden specifieke voorwaarden en bepalingen.

De dijkpercelen worden uitgegeven op 16 en 23 november 2020. Vanwege de coronamaatregelen vindt er geen inloopbijeenkomst plaats, wat normaliter wel gebruikelijk is. Op de website van het waterschap is meer informatie over de agrarische kavels en de dijkpercelen te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer