Route 2050 helpt jonge boeren op weg

Het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) start op 1 oktober met het project Route 2050. Dit is opgezet om jonge boeren een kans te geven zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een wellicht onzekere toekomst.

OAJK-voorzitter Christian Muilerman ziet de noodzaak om jonge ondernemers te stimuleren om samen naar de toekomst te kijken. 'Heel veel jonge boeren en boerinnen hebben een idee hoe ze verder willen met hun bedrijf. Maar in de praktijk blijft het vaak bij ideeën en worden er bedrijfsmatig geen stappen gezet. Wij hopen dat er meer beweging in komt tijdens de negen bijeenkomsten van Route 2050 met inspirerende sprekers. En dat plannen dan ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.'

Jessie Veneklaas heeft zich al aangemeld voor Route 2050. Zij hoopt door het opdoen van kennis en het uitbreiden van haar netwerk een stuk positiever naar haar agrarische toekomst te kunnen kijken. 'Ik wil samen met mijn vriend het bedrijf van mijn ouders overnemen. We hebben nu honderd melkkoeien, maar te weinig eigen land.'

Veneklaas is bang dat het in de toekomst qua wet- en regelgeving allemaal grondgebonden gaat worden. 'Dan hebben wij een probleem.' Ze hoopt via Route 2050 alvast inzicht te krijgen in hoe ze zich hierop kunnen voorbereiden. 'En ik wil ideeën opdoen voor een eventuele neventak die dan waarschijnlijk noodzakelijk is.'


Plannen ook uitvoeren

Christian Muilerman heeft er vertrouwen in dat Route 2050 een succes wordt. 'Wij weten dat er wel meer projecten zijn waarin wordt nagedacht over de toekomst van agrarisch Nederland. Het verschil is misschien dat wij met Route 2050 ook de vervolgstap willen maken en de plannen ook echt willen uitvoeren.'

Daarom is Muilerman blij dat het project wordt ondersteund door Rabobank, Countus en de provincie Overijssel. 'Wij hopen dat deze partijen de jonge boeren na de bijeenkomsten verder gaan helpen met het in de praktijk brengen van de plannen. Zodat er een solide basis komt voor het boeren in deze provincie.'

Alle informatie over het project Route 2050 is te vinden op de website van het OAJK. Hier vind je ook de contactgegevens om je op te geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer