Lidl+heeft+goedkoopste+groente+en+fruit
Nieuws
© Albert Heijn

Lidl heeft goedkoopste groente en fruit

Groente en fruit is bij supermarktorganisatie Lidl gemiddeld 16 procent goedkoper dan bij andere supermarkten. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond.

Spar is de duurste supermarkt voor groente en fruit met prijzen die 18 procent boven het gemiddelde liggen. Aldi is na Lidl de goedkoopste grutter. Hier betalen klanten 12 procent minder dan doorsnee.Volgens de Consumentenbond is het opvallend dat Jumbo en Picnic voor A-merken vaak goedkoop zijn, maar voor groente en fruit juist iets duurder dan gemiddeld. Bij Plus geldt het tegenovergestelde: voor A-merken is deze supermarktorganisatie duurder dan gemiddeld, voor groente en fruit goedkoper.


Biologisch

Als het om het aanbod van biologische groente en fruit gaat, staan de prijsvechters onderaan. Aldi verkoopt vijf biologische varianten en Lidl elf, terwijl Albert Heijn met 51 artikelen de ruimste keuze heeft. Jumbo met 45 en Plus met 35 biologische artikelen volgen.


De Consumentenbond heeft de prijzen van 112 soorten verse groenten en fruit vergeleken. Het ging om onbewerkte en bewerkte producten, zoals voorgesneden sla. Diepvriesproducten en groente in blik zijn niet meegenomen in de prijsvergelijking. De prijzen zijn het gemiddelde van vijf peilingen in juli bij vijftien supermarktketens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer