Bollentelers+in+Hem+onzeker+over+toekomst+na+brand
Nieuws
© Bert Hartman

Bollentelers in Hem onzeker over toekomst na brand

Het bollenbedrijf van Piet en Ferry Kok in Hem is zondagnacht volledig door brand verwoest. In de drie schuren stonden naast het volledige machinepark zeshonderd kuubskisten met al het plantgoed opgeslagen.

Het is voor Ferry Kok nog steeds een onwerkelijke gewaarwording. 'Het liefst zouden we nu keihard aan de slag gaan om de zaak weer op te bouwen, maar we mogen niets doen. Eerst moeten de technische onderzoeken naar de oorzaak van de brand zijn afgerond.'

De afgelopen dagen was het een komen en gaan van inspecteurs en vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappij. 'Mijn hoofd kan er amper bij wat er is gebeurd, maar we krijgen allerlei vragen over cijfers en praktische zaken. Behalve de financiële schade komt dit ook emotioneel hard aan. Dit is toch ons levenswerk. Een van de schuren is nog door mijn opa gebouwd.'


Afwachten

De toekomst van het bedrijf hangt af van de manier waarop de schade wordt afgehandeld. 'Daar kunnen we zelf niets aan doen. We moeten het gewoon afwachten. Dat geeft een machteloos gevoel.'

Ook vanuit het besef dat het nieuwe teeltseizoen op het punt staat om te beginnen. 'Anders zouden we nu het land klaar hebben gemaakt voor de teelt. Dat heeft zonder plantgoed geen zin.'


Steunbetuigingen

Kok kreeg al veel steunbetuigingen van omwonenden en collega's. 'Dat doet ons goed. Mensen willen graag helpen, alleen kunnen we nu helaas nog weinig doen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer