BO+Akkerbouw+tevreden+met+regeling+voor+fritesaardappelen
Nieuws
© Haijo Dodde

BO Akkerbouw tevreden met regeling voor fritesaardappelen

Het is goed dat er nu duidelijkheid is voor de aardappelsector en dat aardappeltelers hun aanvraag voor compensatie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) kunnen indienen, zegt directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw.

De brancheorganisatie voor de Nederlandse akkerbouw is tevreden over de snelle totstandkoming van de compensatieregeling voor fritesaardappeltelers. Samen met haar leden LTO Nederland, NAV, VAVI en NAO heeft BO Akkerbouw intensief overlegd over de regeling met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en met RVO.nl.

'Het is een enorme prestatie van alle betrokkenen dat er binnen acht weken nu een uitgewerkte regeling ligt met een omvang van 50 miljoen euro', vindt Hoogendijk. 'De regeling zal niet alle problemen in de sector oplossen, maar met deze regeling kan bij veel bedrijven de ergste pijn worden weggenomen.'


Online aanvragen

Telers kunnen online via de website van RVO.nl een aanvraag indienen voor fritesaardappelen die in de periode van 16 maart tot en met 31 augustus niet worden verwerkt. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 6 cent per kilo tot een maximumbedrag van 150.000 euro per bedrijf. De regeling wacht formeel nog op akkoord van de Europese Commissie.


Pas als de regeling definitief bekend is gemaakt en gepubliceerd staat in de Staatscourant, handelt RVO.nl de aanvragen af. Als alle aanvragen samen het beschikbare budget van 50 miljoen euro overstijgen, wordt de compensatie verlaagd met een vastgesteld percentage. Aanvragers krijgen hier volgens RVO.nl bericht over.Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer