Mais over twee weken gehakseld

Nog twee weken moet Corné Rommens uit het Brabantse Hoeven wachten tot hij zijn mais kan hakselen. De korrel is op dit moment nog te vochtig.

Rommens neemt de proef op de som door één van de korrels overdwars open te snijden. 'De zetmeelrand zit nog net niet in het puntje. Hier komt niet veel vocht meer ruit. Op het perceel hiernaast kwam twee dagen geleden nog wel vocht uit de korrel, dus ik denk dat we met zo'n twee weken aan het hakselen zijn.'

De melkveehouder is tevreden met de kwaliteit van de mais, ondanks dat de kolven minder massaal zijn dan andere jaren. 'Ik hoor dat ook van andere ondernemers. De oorzaak is voor mij onduidelijk. Mogelijk komt dat door het droge voorjaar. Tijdens de bevruchting was er voldoende water, daar ligt het niet aan.'

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer