AgruniekRijnvallei ziet verkopen stijgen

AgruniekRijnvallei (AR) heeft in het eerste halfjaar van 2020 2,5 procent meer voer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Omdat ook de financiële cijfers goed zijn, geeft het bedrijf klanten extra korting op het voer en de gewasbeschermingsmiddelen.

Het bedrijf is blij met het resultaat, omdat de groei werd gerealiseerd in een krimpende markt. Wanneer de voeromzet die AR in 2019 voor Coöperatie De Valk Wekerom maakte, niet wordt meegerekend, dan is de stijging 4 procent. Naast voer hebben de pijlers plant, op- en overslag en winkels volgens het bedrijf goed gedraaid. De negen Welkoopwinkels die onder het beheer van AR vallen hebben boven verwachting gepresteerd.


Alle sectoren hebben volgens AR bijgedragen aan de toename. 'In de rundveesector heeft AR veel nieuwe klanten verwelkomd, zowel bij melkvee, vleesvee als geiten, waaronder ook biologische veehouders, schrijft het bedrijf. 'De investeringen in de verfijning van het productieproces, die AR de laatste jaren heeft gedaan, betalen zich in de huidige markt uit. Ook de scherpe kostprijs heeft bijgedragen aan het succes.'


Korting

Vanwege de positieve resultaten ontvangen de afnemers van AR Voer en AR Biologisch vanaf 17 augustus tot en met week 4 in 2021 een extra korting van 5 euro per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen ontvangen een korting van 1,5 procent over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 29 december 2019 tot en met 15 augustus 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer