Boerderijcamping haalt verlies niet meer in

Akkerbouwer René Kroonen uit het Limburgse Schin op Geul heeft vorig jaar zijn boerderijcamping uitgebreid met vakantie-appartementen. In het voorjaar werden vrijwel alle reserveringen geannuleerd vanwege het coronavirus. Na maanden van leegstand komen de boekingen nu gelukkig weer binnen. Maar het verlies haalt hij dit jaar niet meer in.

Kroonen is opgegroeid op een boerderijcamping in Limburg. 'Mijn vader was een van de eerste agrarische ondernemers die er een toeristische tak bij nam. Dus ik weet niet beter. En ik vind de combinatie van bieten, graan, aardappels en de camping ook mooi.'

Enkele jaren geleden sloopte Kroonen een oude stal van de boerderij om er nieuwe vakantie-appartementen neer te zetten. Het bouwproces kende nogal wat tegenslagen dus was hij erg blij toen eind 2019 de eerste gasten arriveerden.

'En qua boekingen voor de accommodaties liep het goed. De camping staat in het voorjaar sowieso altijd lekker vol vanwege de wielerwedstrijden hier in de omgeving. Maar toen kwam de coronacrisis en kon ik alle boekingen doorstrepen.'


Aanloopjaar

Kroonen is een positief denkend mens en ondanks de maandenlange leegstand van de nieuwbouw denkt hij dat het nog een redelijk jaar wordt. 'Ik ben blij dat ik dit jaar als aanloopjaar heb begroot. Dus valt het verlies mee.'

Maar inhalen kun je het volgens hem niet, want de zomer duurt nu eenmaal zolang als de zomer duurt. 'Gelukkig is de camping weer goed bezet en stromen de boekingen voor de appartementen binnen. En over de groei van de mais kan ik momenteel ook niet klagen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer