Appeloogst vroeg begonnen

'Het is mooi weer dus we zijn maar meteen bovenin gaan plukken.' De appeloogst is begonnen. Dinsdag 28 juli oogstte fruitteler Gerard Vos uit Andelst zijn eerste kilo's Delcorf. 'Bovenin hangen de mooiste rode appels. En die komen morgen bij de veiling aan de klok.'

Normaal begint de teler pas rond 10 augustus met de oogst. 'Maar we zijn dit keer behoorlijk vroeg begonnen. We plukken deze week namelijk ook al de laatste rode bessen.'

Over de prijzen is Vos positief. 'Er is geen topoogst, zeggen ze. Dus ik verwacht redelijk goede prijzen voor de appels.'

Om de appels te beschermen tegen de hagel, heeft Vos plastic over de bomen heengetrokken. 'En om de oogst iets te vervroegen, eigenlijk. Zodat je een primeur op de veiling hebt. Maar wat blijkt, onder plastic kleuren de appels niet. Het plastic hebben we er in maart op gedaan en eind juni weer eraf gehaald.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer