Toch+gladiolen+aan+de+man+in+Nijmegen
Nieuws
© VidiPhoto

Toch gladiolen aan de man in Nijmegen

ZLTO Rijk van Nijmegen zorgde 21 juli toch nog voor een Vierdaagsesfeer in de binnenstad van Nijmegen. Tweeduizend gladiolen werden daar verkocht. De opbrengst gaat naar het Marikenhuis in Nijmegen.

De Vierdaagsebloemen worden voor 3,50 euro per bosje van vijf à zes gladiolen aan de man gebracht. De actie komt uit de koker van ZLTO Rijk van Nijmegen. 'Hiermee helpen we de gladiolenteler Johan Denissen uit Odiliapeel deels van zijn gladiolen af', zegt bestuurslid Herbert Verploegen van de ZLTO-afdeling.

'Wij betalen hem de kostprijs met een klein plusje. De marge gaat rechtstreeks naar het Marikenhuis, een ontmoetingsplek voor mensen die worden geconfronteerd met kanker. En de gratis pr komt ten goede aan de agrarische sector', vervolgt Verploegen.

Vandaag zou de Nijmeegse Vierdaagse eigenlijk van start zijn gegaan. Burgemeester Hubert Bruls nam klokslag 12 uur de gladiolen symbolisch in ontvangst. Volgens Verploegen was de burgemeester enorm enthousiast. 'Hij noemde het een prachtig initiatief en vond het mooi dat we hiermee het Marikenhuis steunen. Ook het feit dat wij dit in de binnenstad doen, vond hij goed. Daarmee promoten we de boerensector en komen we volgens hem ook uit de boerenbubbel.'De boeren trokken met een aangespannen koe met oude kar en een bakfiets vol met gladiolen de binnenstad in. 'Vooral die koe werkt als een magneet', merkt Verploegen. 'Er zijn veel toeristen en winkelend publiek, dus dat komt helemaal goed.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer