Europa+nog+niet+vrij+van+vogelgriep
Nieuws
© vidiphoto

Europa nog niet vrij van vogelgriep

Er heerst nog steeds vogelgriep in Europa. Zo is er sprake van HPAI H5N8 in Bulgarije en Hongarije. En is Italië recent getroffen door laagpathogene vogelgriep.

Begin juni zijn er namelijk weer drie pluimveebedrijven getroffen door H5N8 in Hongarije en Bulgarije. Dat meldt de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE). Uit recente meldingen van de OIE blijkt dat in Noord-Italië een struisvogelbedrijf getroffen is door het laag pathogene vogelgriepvirus H5N3. Het gaat om 132 struisvogels in de regio Lombardije.

In een andere noordelijke Italiaanse regio (Veneto) is al eerder (april) het laag pathogene virus H7N1 vastgesteld op twee kalkoenbedrijven. In Italië zijn de gebruikelijke maatregelen getroffen op deze bedrijven. Pluimveeorganisatie Avined waarschuwt dat oplettendheid nog steeds belangrijk blijft, ondanks dat de zomerperiode zich kenmerkt als een lagere risicoperiode van vogelgriep.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer