Rauwe+melk+tappen+in+Diepenveen
Nieuws
© Familie Van Beek

Rauwe melk tappen in Diepenveen

Melkveehouders Wilco en Heleen van Beek uit Diepenveen openden deze week hun melktap met onbewerkte, rauwe melk. 'Deze melk bevat veel goede voedingsstoffen', aldus het echtpaar dat negentig koeien melkt.

Wilco en Heleen geloven in het goede van onbewerkte melk dat rechtstreeks van de koe komt. 'Rauwe melk bevat veel goede voedingsstoffen en heeft voor veel mensen, met bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem of allergieën, een gunstige uitwerking. Daarnaast weet je de romige smaak van volle melk snel te waarderen', aldus Heleen van Beek.

De melk is te koop voor 1 euro per liter. Ze verkopen het in een zelfbedieningsautomaat. Die plaatsten ze in een authentieke ruimte op hun boerderij Erve 't Overweg. Hier kunnen klanten herbruikbare flessen kopen, maar het is ook mogelijk om eigen flessen of een jerrycan mee te nemen. Daarnaast verkopen ze eieren van een boer uit de buurt en pannenkoekenmeel van een molenaar uit een buurtdorp.


Burgers verwelkomen

Het echtpaar vindt het belangrijk dat burgers weten waar hun voeding vandaan komt. 'Mensen zijn steeds bewuster bezig met voeding en het is belangrijk om te beseffen dat de boer aan de basis van de voedselproductie staat', vertelt Wilco van Beek. ‘Dag in dag uit, werken wij aan duurzame zuivel dat geproduceerd wordt met volop aandacht voor diergezondheid, dierwelzijn, natuur en maatschappij.'

'Uitleggen wat het verhaal achter voedsel is, levert de mooiste gesprekken op'

Wilco van Beek, melkveehouder in Diepenveen

Door mensen te verwelkomen op hun bedrijf, krijgen ze de kans om het verhaal achter voedsel uit te leggen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. ‘Vaak levert dit de mooiste gesprekken op en daar krijg je weer energie van!’

De melktap van Boerderij Erve ’t Overweg is zeven dagen per week geopend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer